Quantcast
Channel: JURMED - Jurnal de sanatate
Viewing all 393 articles
Browse latest View live

Tratamentul medicamentos al insuficientei cardiace (IC)

$
0
0
Tratamentul medicamentos al IC este obligatoriu.

Ce ar trebui să ştiţi despre medicamentele pe care le luaţi:
  • Care sunt efectele lor?
  • Care sunt reacţiile adverse şi ce trebuie făcut când apar?
  •  Cum se administrează medicamentele, de câte ori pe zi, precum şi relaţia cu mesele?
  •  Când trebuie să vă prezentaţi la medic pentru analize sau pentru schimbarea medicaţiei?

Inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (IECA) scad mortalitatea, scad nevoia de spitalizare şi îmbunătăţesc calitatea vieţii pacienţilor cu IC.

Medicaţia cu IECA se iniţiază cu doze mici, ulterior acestea fiind crescute. IECA pot avea reacţii adverse precum: ameţeli datorate scăderii tensiunii arteriale- pentru prevenirea lor trebuie să fiţi hidratat corect, să nu vă ridicaţi brusc în picioare în primele minute de la administrarea IECA sau puteţi lua prima doză chiar înainte de culcare. O altă reacţie adversă este tusea seacă. Foarte rar, IECA pot da modificări ale gustului, mirosului şi extrem de rar o formă severă de roşeaţă însoţită de umflarea feţei, buzelor şi gâtului.

Blocanţii receptorilor de angiotensină au efecte similare cu cele ale IECA. Se utilizează de obicei în locul IECA, atunci când apar reacţii adverse la aceştia.
Antagoniştii de aldosteron (AA) împiedică reţinerea de sare de către rinichi şi au efecte benefice la nivelul inimii, efecte asociate cu scăderea mortalităţii.

Ca reacţii adverse, AA pot creşte nivelul potasiului în sânge şi pot determina ginecomastie (umflare şi dureri la nivelul mameloanelor).

Betablocante (BB) protejează cordul de efectele nocive ale excesului de adrenalină şi noradrenalină, făcând ca inima să bată mai încet şi mai lent, conservând rezervele de energie. BB sunt o medicaţie asociată cu o scădere importantă a mortalităţii pacienţilor cu IC. Uneori, mai ales la începutul tratamentului, terapia cu BB poate duce la agravarea simptomelor de IC. Ca urmare, terapia cu BB se iniţiază cu doze mici ce vor fi crescute progresiv. Reacţiile adverse ale BB sunt: scăderea frecvenţei cardiace, răcirea mâinilor şi picioarelor, oboseală, agravarea crizelor de astm şi tulburări de dinamică sexuală.

Ivabradina scade frecvenţa cardiacă şi face ca inima să muncească mai eficient. La pacienţii cu funcţie de pompă scăzută şi frecvenţă cardiacă crescută, tratamentul cu Ivabradina este asociat scăderii mortalităţii, scăderii dimensiunii camerelor cardiace şi creşterii ca lităţii vieţii.Nu are efectele adverse ale medicaţiei betablocante şi se poate administra la pacienţii cu ritm cardiac accelerat în ciuda medicaţiei cu betablocante sau la cei cu reacţii adverse la betablocante.

Diureticele ajută la eliminarea surplusului de apă din vase şi ţesuturi, scăzând edemele şi excesul de apă din alte organe (plămâni, ficat etc). Tratamentul diuretic face ca inima să funcţioneze în condiţii mai bune, împiedicând supraîncărcarea inimii prin excesul de lichide. Efectele diureticelor apar după prima zi de utilizare şi se manifestă în primul rând prin scăderea greutăţii corporale.Cele mai multe din reacţiile adverse sunt datorate pierderii potasiului prin urină: cram pe musculare, parestezii, palpitaţii.

Anticoagulantele sunt medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge în interiorul inimii sau în vasele de sânge. Insuficienţa cardiacă este asociată cu un risc crescut în formarea acestor cheaguri, în special dacă este asociată cu fi brilaţia atrială. Nivelul anticoagulării se verifi că obligatoriu printr-o analiză numită INR.
Administrarea anticoagulantelor fără determinarea periodică a INR vă poate pune viaţa în pericol.

În România, medicamentul anticoagulant utilizat pentru administrarea orală este acenocumarolul.

Reacţia adversă cea mai frecventă a anticoagulantelor este hemoragia.

    În perioada 11-12 MAI 2013, la nivel mondial, se sărbătoresc Zilele Insuficienţei Cardiace.


Primul spital din Romania complet informatizat, pro bono, in judetul Bacau

$
0
0

Dedalus TeamNet a finantat informatizarea cu software medical si hardware aferent, a spitalului din Buhusi. 
In urma implementarii, formularele pe hartie sunt migrate in format electronic, datele medicale si costurile sunt centralizate la nivel de pacient, iar raportarile se fac la zi.

Conform reprezentantilor Dedalus TeamNet, situatia spitalului din Buhusi este reprezentativa pentru aproximativ 50% dintre cele 400 de spitale din Romania:  spitalul nu folosea o aplicatie medicala integrata anterior si este in curs de acreditare CONAS.

Proiectul de informatizare consta in implementarea unei solutii complete de software medical, implementare si integrare cu ERP, dotarea cu imprimante si scanere speciale, cititor date pasaportale, servere si statii de lucru.

"Avem functionale la Buhusi modulele de baza ale aplicatiei pentru spitale: Inregistrare Pacienti, CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare. Vom continua colaborarea cu spitalul pentru extinderea seriei de module si vom asigura in continuare training, pana cand operarea in sistem va deveni o rutina pentru fiecare utilizator." Filippo di Marco, Dedalus TeamNet.

Pacientii din Buhusi si din imprejurimi care se prezinta la spital, vor beneficia de Dosare Electronice in care vor fi centralizate informatiile medicale din internarile anterioare (diagnostice, alergii, tratament etc.). 

Functionalitati precum detectia erorilor medicale prin Coduri de Bare pe etichetele de laborator, identificare electronica a bolnavilor prin bratara de internare, reteta electronica si scanarea datelor pasaportale sunt doar cateva dintre cele vizate in cadrul implementarii.

 Conform managerului spitalului din Buhusi, dl. Mohanad Toron, informatizarea spitalului se traduce in timp castigat pentru ingrijirea bolnavilor:
 
"Solutia dezvoltata de Dedalus TeamNet sprijina reducerea birocratiei din spital, care ne ocupa o mare parte din timpul pe care ar trebui sa-l alocam ingrijirii pacientilor. In plus, ne ajuta la reglementarea fluxului de comunicare si organizare din spital: intre medici de pe diferite sectii si compartimente, asistente, laborator, farmacie etc." Mohanad Toron, Manager Spital Orasenesc Buhusi

Proiectul este realizat in parteneriat cu Siveco pe partea de ERP, EUTRON pentru imprimante si scaner pentru bratari si etichete de laborator, QBS - scaner si aplicatie pentru cititor date pasaportale si Maguay - doua servere, 6 work stations si 1 UPS.  Implementarea vizeaza modulele:   CPU, Spitalizare, Laborator, Comenzi, Farmacie, Raportare indicatori spital, DRG si SIUI, Radiologie, Bloc Operator, Bloc Alimentar, Salarizare, Stocuri, Achizitie, Mijloace Fixe, Contabilitate, Planificare si Executie Bugetara. 
 
Solutia medicala implementata in spital, ARMONIA®sanita, este originara din Italia, unde este implementata in peste 550 de spitale:
 
"Proiectul de la Buhusi este doar un prim Pilot, prin care am pregatit aplicatia ARMONIA®sanita, o solutie confirmata, pentru implementarile in Romania.  Deschiderea spre progres a managerului de spital a facut posibila reducerea perioadei de implementare. Sistemul a fost usor asimilat in spital, ceea ce pentru noi constituie premisele pentru informatizarea spitalelor publice locale." Filippo Di Marco, Dedalus TeamNet


Dedalus Teamnet este unul dintre cei mai importanti furnizori de software medical pentru spitale, din Romania. Solutiile implementate de Dedalus TeamNet sunt utilizare cu succes de 300 Spitale Private si 250 de Spitale Publice din Italia si sunt comercializare in 12 tari.



Programul Cryo-Save de stocare gratuită a celulelor stem nu doar pentru tratarea fratilor/surorilor, ci si a parintilor.

$
0
0


                                            
Ce este Programul Cryo-Save de stocare gratuită a celulelor stem?

COST-FREE DONATION PROGRAM sau Programul de stocare gratuită a celulelor stem este un program implementat și în România de câţiva ani.
Acest program oferă gratuitfamiliilor posibilitatea de a stoca la naştere, celule stem recoltate din sângele şi ţesutul cordonului ombilical.
Pentru a fi admis în program, trebuie ca un membru al familiei (frate, soră, mamă, tată) al noului născut să fie deja diagnosticat cu o boală ce poate fi tratată cu celule stem în mod oficial şi să fi contactat un medic specialist oncolog/hematolog, care să fie de acord să completeze formularul de recomandare al tratamentului.
După admiterea în program, tot serviciul este oferit de Cryo-Save gratuit.

Acest program acoperă, de asemenea, întregul proces necesar pentru ca transplantul să aibă loc: analizele specifice HLA din probă pentru a confirma faptul că acesta este compatibilă cu pacientul care trebuie tratat, cât şi coordonarea și transportul probei de la Banca Cryo-Save din Belgia la spitalul, unde se va desfăşura tratamentul.

 De ce Cryo-Save a dezvoltat un astfel de program?

Acest program face parte din Responsabilitatea Socială Corporativă Cryo-Save.

Scopul nostru este de a demonstra angajamentul pentru dezvoltarea și bunăstarea societății, nu numai printr-o colaborare pe bază de proiecte de cercetare şi studii ştiinţifice, cu cercetători și universități, dar și prin sprijinirea directă a familiilor aflate în nevoie.

De asemenea Programul Cryo-Save de stocare gratuită a celulelor stem ne permite să evidenţiem utilitatea terapeuticăa celulelor stem pentru boli, care sunt mai dificil de tratat cu tratamente convenţionale.

 Cum poate o familie să fie admisă în acest program?

Un membru al familiei (mamă, tată, frate, soră cu viitorul copil) trebuie să fie diagnosticat cu o boală care se poate trata oficial cu celule stem recoltate la naştere din cordonul ombilical. Deci, el trebuie să fie o rudă de gradul întâi cu copilul donator (pentru a avea şanse reale că probele să fie compatibile), dar are nevoie şi de opinia unui specialist, medic oncolog sau hematolog, care îl are în observaţie şi îi recomandă un tratament cu celule stem. Medicul specialist va completa Formularul tip de recomandare şi va anexa dovezi referitoare la analizele paraclinice, diagnosticul, stadiul bolii şi tratamentul efectuat, după care specialiştii Cryo-Save vor analizate cazul.

După ce dosarul este aprobat,  familia va semna un contract de servicii cu Cryo-Save si va primi kit-ul de recoltare personalizat, complet gratuit.

Care sunt pașii de urmat după naştere?

După ce familia primește kitul de recoltare personalizat cu codul de bare ID, si după ce probele sunt recoltate imediat după naştere, kitul este pregătit in aceeaşi zi pentru transportul către Banca Cryo-Save Belgia. Imediat ce probele au ajuns în bancă, se vor verifica documentele și identificările probelor, apoi urmează efectuare analizelor de laborator care vor verifica toţi parametrii necesari pentru ca proba sa fie stocată cu succes, inclusiv, se va analiza, dacă acestă probă este compatibilă din punct de vedere genetic cu membrul familiei care suferă de boala tratabilă cu celule stem și pentru care am realizat donarea. După ce se trimit probele la testat urmează procesarea probelor cu extragerea și identificarea de celule stem și crioconservarea lor, apoi stocarea. În cazul în care aceste probe sunt compatibile, vom coordona întregul proces de la transportul probei din banca noastră până la spitalul unde are loc tratamentul.

 Ce este Anemia Blackfan-Diamond?

In Anemia Blackfan-Diamond măduva osoasă a organismului produce într-un număr foarte redus sau deloc celule roşii din sânge (eritrocite).
Restul de celule sanguine (cum ar fi trombocitele și celulele albe din sânge) sunt normale. Cauza acestei boli este necunoscută.

Aceast tip de anemie se diagnostichează încă de la naştere, în mod normal, dar uneori poate fi dificil de identificat.

În aproximativ o treime din copiii nascuți cu Blackfan-Diamond putem observa defecte fizice, cum ar fi malformații ale mâinilor sau defecte cardiace, dar nu a fost identificat un set clar de semne specifice. Aceste simptome pot, de asemenea, varia foarte mult, de la foarte uşoare la severe și bineînţeles pun viaţa copiluluiîn pericol.

Aşa cum ştim celulele roşii au rolul de a transporta oxigenul în organism, adică un rol vital.

 Care este incidența acestei boli?

Incidența anuală a acestei boli în populația generală europeană este estimată în jur de 1/150.000. Ambele sexe sunt afectate în mod egal și nu există nici o predispoziție etnică.

Cum se trata aceasta boala înainte de descoperirea tratamentului cu celule stem?

Tratamentul anterior a constat în transfuzii repetate de celule roşii din sânge, care afectează în mod clar calitatea vieții pacienților (datorită dependenței de un asemenea tratament, chinuitor și costisitor), cat și tratament cu corticosteroizi, care nu este tolerat în fiecare caz, datorită reacţiilor adverse grave, mai ales la copii aşa de mici. Transplantul de celule stem mai ales între frați, este considerat astăzi ca tratamentul cel mai recomandat.

Ce alte caracteristici are această boală în prezent?

Această formă de anemie este de obicei detectata în primii 2 ani de viață. Principalele simptome sunt paloare (tegumente palide) și dispnee (respiraţie îngreunată), în special în timpul hrănirii sau alăptării. Jumătate din pacienţii cu Anemia Blackfan-Diamond au și anomalii congenitale; cele mai frecvente fiind craniofaciale (la nivelul capului și al feței), genito-urinare și anomalii ale degetului mare al mâinii. Aceşti pacienţi au un risc ridicat de a dezvolta leucemie/cancer. În prezent, mutațiile care cauzează boala au fost identificate în 40-45% dintre pacienți. În cazuri familiale, riscul de recurență este de 50%. Severitatea bolii depinde de cât de repede este diagnosticat și tratat și de răspunsul la tratament.

LISTA BOLILOR TRATATE CU CELULE STEM
  • LEUCEMII ACUTE:. Leucemia acuta limfoblastica, Leucemia acuta mieloida, Leucemia acuta bifenotipica, Leucemia acuta nediferentiata
  •  LEUCEMII CRONICE: Leucemia cronica mieloida,  Leucemia cronica limfocitica, Leucemia cronica infantila mieloida, Leucemia cronica infantila mielomonocitica
  • BOLI LIMFOPROLIFERATIVE: Boala Hodgkin, Limfom non Hodgkin, Limfomul Burkitt
  • SINDROAME MIELODISPLAZICE: Anemia refractara, Anemia refractara cu exces de blasti,     Anemie refractara cu sideroblasti inelari, Anemia refractara cu exces de blasti in formare,       Leucemie mielomonocitara cronica
  •  
  • BOLI MIELOPROLIFERATIVE: Mielofibroza acuta, Metaplazia mieloida agnogenica
  •  GAMOPATII MONOCLONALE: Mielom multiplu, Leucemia cu plasmocite, Macroglobulinemia Waldenstrom
  •  ANOMALII DE SINTEZA A GLOBINEI:  Beta talasemia majora (Anemia Cooley), Anemia congenitala diseritropoetica, Anemia Blackfan-Diamond, Aplazia pura a seriei eritrocitare, Siclemia (Boala cu eritrocite in “secera”)
  •  BOLI ALE CELULEI STEM: Anemia aplastica severa, Citopenia congenitala, Diskeratoza congenitala, Anemia congenitala Fanconi, Hemoglobinuria paroxistica nocturna
  • BOLI FAGOCITARE: Sindromul Chediak-Steinbrick-Higashi, Granulomatoza cronica, Disgenezie reticulara, Deficienta de Neutrophil Actin
  • BOLI LIPOSOMALE: Adrenoleucodistrofia, Bola Gaucher, Sindrom Hunter (MPS –II), Sindrom Hurler (MPS- IH), Boala Krabbe, Sindrom Maroteaux-Lamy (MPS – VI), Leucodistrofia Metacromatica, Sindromul Morqui (MPS – IV), Mucolipidoza II,Boala Niemann-Pick, Sindromul San Filipp (MPS III), Sindromul Scheie (MPS – IS), Sindromul Sly (MPS – VII), Boala Wolman
  • BOLI HISTIOCITARE: Limfohistiocitoza familiala eritrogocitica, Hematofagocitoza, Histiocitoza, Histiocitoza celulelor Langerhans
  •  BOLI ALE SISTEMULUI IMUN CONGENITAL: Absenta limfocitelor T sau B, Ataxia teleangiectazia, Sindromul limfocitar Bare, Imunodeficienta variabila comuna, Sindromul DiGeorge, Sindromul Kostmann, Deficienta de adeziune a leucocitelor, Sindromul Omenn, Imunodeficienta severa combinata (SCID), SCID cu deficienta de adenozin dezaminaza, Sindrom Wiskott-Aldrich, Alterarea limfoproliferarii X linkate
  •  ALTE BOLI EREDITARE: Hipoplazia cartilaj-par, Lipofuscinoza ceroida, Porfiria congenitala eritropoietica, Trombastenia Glanzmann, Sindromul Lesch-Nyhan, Osteopetroza, Boala Tay Sachs
  •  DEFICITE CONGENITALE ALE TROMBOCITELOR: Amegacaricitoza, Trombocitopenia congenitala
  •  BOLI AUTOIMUNE: Sindromul Evans


        

Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti

$
0
0
Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti organizeaza,  in perioada 30 mai - 1 iunie 2013, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, primul sau congres stiintific cu participare internationala.

Congresul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti este prilejuit de implinirea a 156 de ani de activitate academica si, totodata, de omagierea marelui savant roman, Prof. Dr. George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru medicina si absolvent al universitatii.

 
  
In cadrul Congresului, profesori  universitari si cercetatori de renume mondial,  alaturi de reputate personalitati din domeniul medical din Romania, vor prezenta ultimele noutati.

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti este una dintre cele mai dinamice si cunoscute institutii de invatamant superior de profil din Romania.
 
Prin intermediul proiectelor derulate, Universitatea continua sa formeze medici de exceptie si cadre didactice valoroase, care activeaza in cele mai renumite clinici si spitale.
 
Construirea unei comunitati academice bazate pe cunoastere, comunicare, deschidere si eficienta constituie emblema nucleului de educatie universitara medicala.


Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati
http://www.congresumf.ro


De 1 iunie, evaluări oftalmologice gratuite pentru copii

$
0
0

De ziua lor, copiii ieșeni vor putea face evaluări oftalmologice gratuite, indiferent de problema pe care părinții vor să o investigheze. Serviciile de evaluare vor fi oferite la Centrul Medical Arcadia Sărărie de către conf. dr. Camelia Bogdănici, reputat medic oftalmolog, iar acțiunea face parte din programul de servicii medicale gratuite „Consultația deschisă”, lansat de rețeaua Arcadia în luna februarie a acestui an.

Campania de screening oftalmologic gratuit are ca scop identificarea timpurie a problemelor de vedere la copii între 0 și 16 ani, cu beneficii deosebite pentru ca tratamentul să fie instituit la timp și în mod eficient. 

Acțiunea se va desfășura sâmbătă, 1 iunie, între orele 10:00-15:00, la Centrul Medical Arcadia Sărărie. Prin colaborarea dintre Arcadia și conf. dr. Camelia Bogdănici, serviciile de screening vor fi realizate la cele mai înalte standarde, în condiții de dotare performantă, beneficiind inclusiv de aparatul PlusOptix ce permite evaluarea oftalmologică a sugarilor. În acțiunea din 1 iunie vor putea fi consultați gratuit 30 de copii.

„Suntem bucuroși și onorați de colaborarea cu conf. dr. Camelia Bogdănici, alături de care derulăm actuala acțiune de screening oftalmologic, destinată copiilor cu vârsta de până la 16 ani. Știm că primii 6-7 ani de viață reprezintă perioada critică în dezvoltarea vederii și știm că există numeroase probleme de vedere a căror soluționare cu succes depinde de diagnosticarea în etapa primei copilării. Acțiunea din data de 1 iunie este forma noastră de a-i încuraja pe părinți să efectueze la timp bilanțul oftalmologic al copiilor și să urmărească atent evoluția lor în această privință. Programul «Consultația deschisă», în general, are rolul de a reaminti tuturor că e mai bine să prevină decât să trateze și că o vizită periodică la medic îi scutește de riscuri și suferințe nedorite”
, arată directorul medical Arcadia, dr. Sorin Nistor.

La rândul său, referindu-se la utilitatea și semnificația acțiunii de screening oftalmologic gratuit, conf. dr. Camelia Bogdănici precizează: „Salut cu mare bucurie inițiativa profesioniștilor de la Arcadia și doresc să le mulțumesc pentru că s-au gândit la mine, dându-mi astfel o nouă posibilitate de a continua calea pe care mi-am propus să o urmez ca medic, dar și ca deputat al ieșenilor. În afară de rolul profilactic pe care un screening oftalmologic îl are, trebuie să înțelegem importanța detecției afecțiunilor oftalmologice în cele mai incipiente stadii, poate mai mare decât în orice alt domeniu medical. Copiii sunt viitorul nostru, ca indivizi și ca națiune. Perioada creșterii, asimilată cu cea a învățării și dezvoltării personale, este hotărâtoare în definirea viitoarei persoane și personalități, iar vederea este cel mai important canal de asimilare de informații la orice vârstă. După cum am mai susținut și în luna martie, cu prilejul screeningului pentru depistarea glaucomului, cred că o astfel de acțiune ar trebui să devină, dacă nu obligatorie, cel puțin susținută de structurile de stat și de alte organizații precum Arcadia”.

Examenul funcției vizuale ar trebui să fie inclus în orice examen pediatric de rutină, începând cu prima lună de viață și continuând pe parcursul perioadei de sugar.În absența unor probleme generale și/sau oftalmologice evidente (asimetrii oculare, strabism, pupilă albă, absența mișcărilor normale de urmărire a obiectelor apropiate etc.), vârsta recomandată pentru primul bilanț oftalmologic este de 6 luni – 1 an, urmând ca la 3 ani să se efectueze teste propriu-zise de determinare a acuității vizuale. În cursul vieții obișnuite și în intervalul dintre screeninguri, este rolul părinților – alături de medicul de familie sau pediatru – să urmărească buna dezvoltare a copilului în toate privințele, inclusiv oftalmologic. Însă problemele de vedere ale copiilor debutează de multe ori tăcut, mai ales atunci când deficiențele pe care le produc nu pot fi acuzate sau descrise de cei mici. Identificarea timpurie a afecțiunilor oftalmologice este esențială pentru succesul și eficiența tratamentului instituit.

Programul de consiliere și evaluări medicale gratuite „Consultația deschisă” a fost lansat de rețeaua Arcadia în luna februarie a acestui an și a inclus ediții succesive în mai multe specialități: medicină internă, recuperare medicală și kinetoterapie, gastroenterologie, neurologie, dermatologie, endocrinologie, psihologie, pediatrie. 

Circa 300 de persoane au fost evaluate gratuit în cadrul programului până acum, beneficiind de consultații, investigații sau explorări, precum și de consiliere medicală profilactică sau terapeutică.
 
Pentru ediția specială de sâmbătă, 1 iunie, programările la evaluarea oftalmologică gratuită oferită de conf. dr. Camelia Bogdănici se vor face începând de miercuri, 29 mai, prin intermediul Call Center: 0232 920.

 www.arcadiamedical.ro   

România este gazda Congresului Mondial IASGO 2013

$
0
0


După succesul înregistrat la cel de-al 17-lea Congres Mondial IASGO din anul 2007, România este din nou gazda acestei prestigioase manifestări ştiințifice internaţionale, care va avea loc în perioada 18-21 septembrie, la Palatul Parlamentului, Bucureşti.

Acest eveniment emblemă reuneşte profesionişti de top ai medicinei mondiale din domeniile chirurgiei, gastroenterologiei şi oncologiei, care vor susţine zilnic conferinţe, workshopuri, demonstraţii live, prezentări de cazuri clinice şi dezbateri, cu scopul declarat de a contribui şi de a adăuga noi valenţe domeniilor în care activează, înlesnind în mod cert o serie de succese notabile în folosul pacienţilor.

Congresul Mondial IASGO 2013atinge un grad considerabil de profesionalism, atât la capitolul structurii complexe, cât şi la cel al spectrului consistent al temelor incluse în repertoriul ştiinţific: Chirurgia tractului gastrointestinal superior, Chirurgie colo-rectală, Chirurgie hepatică, Chirurgia căilor biliare extrahepatice, Chirurgie pancreatică, Radiologie intervenţională, Radioterapie, Chirurgie laparoscopică şi endoscopică, Inovaţie & tehnologie avansată, Chirurgie robotică, Abordări multidisciplinare, Oncologie etc.
 
Evenimentul reprezintă o forţă motrice şi pentru formarea profesională a tinerilor specialişti, sens în care, cu această ocazie, va fi prezentat și noul program al Burselor de Călătorii, program competitiv care acordă premii tinerilor chirurgi ale căror rezumate, bazate pe prezentări video sau comunicări orale ale studiilor clinice, au fost validate și notate cu calificative de excepție.
 
“Întâlnirea de la București va fi un moment de referință în istoria Asociației noastre deoarece Domnul Profesor Irinel Popescu are determinarea, experiența și voința necesară pentru a face posibilă organizarea unui eveniment memorabil. Toate noutăţile din domeniul Chirurgiei Oncologice, Endoscopiei, Chirurgiei Minim Invazive, Chirurgiei Laparoscopice și Chirurgiei Robotice, vor fi prezentate, evaluate și dezbătute în cadrul evenimentului. Vor fi introduse sesiuni speciale privind cazurile clinice dificile întâlnite, urmate de discuții interactive între prezentatorii lucrărilor, moderatorii sesiunii și public”, a declarat Domnul Profesor Masatoshi Makuuchi, Președintele IASGO.
 
Aspectul multidisciplinar, programul variat şi dens racordat la realitățile și evoluțiile internaționale, participarea celor mai străluciţi specialişti ai lumii, sunt vectori care transformă Congresul Mondial IASGO 2013 într-o declaraţie de profesionalism ştiinţific la superlativ.


Acreditarea jurnaliștilor


Pentru a fi permanent la curent cu cele mai noi informații privind Congresul Mondial IASGO 2013, jurnaliștii sunt invitați să completeze Formularul de acreditare pus la dispoziție în format .pdf pe site-ul evenimentului (secțiunea Birou Presă).
 
După primirea Formularului de acreditare completat, semnat și ștampilat la numărul de fax 021-212-27-02 sau e-mail media@iasgo2013romania.org, veți fi contactați pentru confirmarea acreditării Dumneavoastră.

Vă invităm să vizitaţi website-ul oficial al Congresului www.iasgo2013romania.org

Contact presă: Andreea Grigoroşcuţă, media@iasgo2013romania.org, 0722 329 183

Clubul mămicilor Johnson & Johnson face donații pentru 70 de copii

$
0
0

70 de copii instituționalizați, cu vârste între 3 și 19 ani, de la Centrul de Plasament nr. 6 din Voluntari au primit vineri cadouri de la Clubul Mămicilor din Johnson & Johnson, cu ocazia Zilei Copilului.

 
Angajații Johnson & Johnson au donat dimineața pachete cu jucării, cărți, dulciuri, dar și haine și produse de igienă personală. În cea de-a doua parte a zilei, copiii au petrecut câteva ore jucându-se volei, fotbal și jocuri ale copilăriei alături de oaspeții lor.
 
„Mi-a plăcut că s-au jucat cu noi și au vorbit cu noi. Și cadourile mi-au plăcut, dar mai ales că ne-am jucat fotbal și volei. Prietenii mei erau foarte fericiți.” spune Marimar, 14 ani.

Johnson & Johnson România organizează astfel de acțiuni caritabile cu regularitate, în încercarea de a veni în întâmpinarea nevoilor comunității și de a îmbunătăți calitatea sănătății oamenilor. Angajamentul companiei este ghidat de Crezul Nostru, care a ramas același de peste 70 ani.
   “Prin intermediul Familiei de Companii Johnson & Johnson, reușim să atingem peste 1 miliard de vieți în fiecare zi, prin produsele noastre de îngrijire a sănătății, prin serviciile noastre, prin donațiile companiei și prin efortul de voluntariat al angajaților. Noi facem parte din ritualul zilnic de îngrijire al oamenilor și al familiilor lor. Suntem alături de doctorii și asistentele care își îngrijesc pacienții, îi vindeca pe cei bolnavi și le readuc bucuria unei stări de sănătate bune. De asemenea, sprijinim organizații non-profit de pe întreg globul în efortul lor de a îmbunătăți condiția celor nevoiași.” a declarat Makis Papataxiarchis, Managing Director Johnson & Johnson România. 
 
De peste 125 ani, dorința oamenilor din companiile Johnson & Johnson de a face diferența a inspirat fiecare invenție, fiecare produs, fiecare reușită pe care compania a adus-o în domeniul sănătății oamenilor.

Sursa: Deci Se Poate

Manageriaza stresul si invata “destept” cu ajutorul suplimentului alimentar Doppelherz® aktiv Lecitina+Ginkgo

$
0
0

“Imbatranesc si tot invat” spunea Eschil

Stresul cotidian, ambitiile profesionale, examenele sunt doar cateva cauze care ne supun sistemul nervos unor tensiuni greu de suportat. Este indicat astfel, sa ne sprijinim zilnic capacitatea de rezistenta a organismului cu ajutorul suplimentelor alimentare.
 

Doppelherz® aktiv Lecitina+Ginkgo este combinatia ideala intre 600 mg de lecitina, 15 mg de pulbere din frunze de Ginkgo biloba, cu 5 vitamine B si Zinc. 

Fiecare dintre aceste componente are un rol important  in functionarea optima a organismului.
 
Astfel, Lecitina participă la constituirea membranelor celulare de la nivelul creierului şi a celulelor nervoase.
 
Ginkgo biloba este singurul arbore secular care a supravieţuit erei glaciare si este asociat “forţei vietii”, in Asia el fiind folosit din totdeauna in uz alimentar.
 
Comlexul de vitamine B are rolul său în cadrul reactiilor metabolice din organism, însă efectul fiecăreia dintre ele depinde de actiunea celorlalte. În plus, organismul nostru are capacitate scăzută de stocare a vitaminelor B, iar asimilarea este si ea, limitată. Prin urmare, o functionare optimă a organismului necesită un aport suficient de vitamine B.
 
In sfarsit, microelementul Zinc se alătură actiunii celorlalte componente si contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
 
Cu doar doua capsule pe zi, obtineti combinaţia optimă pentru a face faţă solicitărilor  intelectuale şi fizice.
 
 Produsul este disponibil in farmacii, la pretul recomandat de 31 Ron.

Sursa: Media Professional






































Pentru mai multe informatii:
Mirela Negut
PR manager Media Professional
mirelanegut@yahoo.com
0723.659.698


Trecut, Prezent și Viitor în Cercetările despre Complicațiile Diabetului

$
0
0

Prevenţia, diagnosticarea precoce şi tratamentul uneia dintre celei mai frecvente şi severe complicaţii a diabetului zaharat - neuropatia diabetică - reprezintă o provocare pentru profesioniștii implicați în managementului acestei afecțiuni, întrucât consecinţele acestei boli sunt ireversibile și de multe ori chiar invalidante. În cadrul simpozionului Past, Present and Future in Diabetes Complications Research, care a avut loc la București, în luna mai 2013, au fost prezentate în premieră rezultate ale unor studii care au drept punct central neuropatia diabetică.

Informațiile aferente unor cercetările care se fac în domeniul complicațiilor diabetului zaharat la nivel mondial au fost aduse în atenția specialiștilor români în cadrul evenimentului ”Past, Present and Future in Diabetes Complication Research” de către doi importanți profesioniști internaționali, de la Universitatea din Michigan, SUA: prof.dr. Eva Feldman și prof.dr. Rodica Pop-Busui.

 “Suntem încrezători că noile descoperiri în domeniu neuropatiei diabetice vor aduce beneficii pe termen lung persoanelor care suferă de această complicaţie. Medicii trebuie să cunoască cât mai multe detalii şi cele mai noi informaţii legate de această afecțiune atât de gravă, astfel încât pacienţii să poată beneficia de un tratament cât mai bun”, a precizat prof. dr. Eva Feldman, care a prezentat unele date în premieră cu privire la complicaţiile diabetului zaharat și cercetările cu celule stem.

Un alt reputat profesionist prezent la eveniment, prof. dr. Rodica Pop-Busui, a prezentat medicilor români ultimele studii clinice referitoare la neuropatia diabetică și obiectivele acestora. “Este o oportunitate şi o bucurie să împărtăşesc colegilor mei din România noile cercetări cu privire la neuropatia diabetică. Acordăm un interes crescut studiului acestei afecțiuni și mă bucur că la această manifestare au fost prezenți un număr mare de medici implicați în managementul complicațiilor diabetului zaharat.”, a menţionat prof. dr. Rodica Pop-Busui.

Discuțiile despre complicațiile diabetului zaharat au fost dezvoltate și dezbătute pe larg câteva zile mai târziu, la al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurat la Sibiu. În cadrul congresului, prof.dr. Eva Felman și prof.dr. Rodica Pop-Busui au fost invitate speciale în sesiune State of the Art ”Repere noi în neuropatia diabetică”, prezentând participanților veniți din întreaga țară ultimele informații legate de complicațiile diabetului zaharat.

Prof Dr. Eva Lucile Feldman este profesor de neurologie la Universitatea din Michigan, Statele Unite ale Americii şi director al Institutului Medical de Cercetare A. Alfred Taubman, director al Centrului de Neuropatie al Universitatii din Michigan, presedintele Asociatiei Americane de Neurologie, membru fondator al Academiei Americane de Neurologie.

Prof Dr. Rodica Pop-Busui este profesor asociat Departamentul de Medicină Internă, Divizia de Metabolism, Endocrinologie şi Diabet şi co-director al Centrului de Neuropatie, Universitatea din Michigan.

Evenimentul ”Past, Present and Future in Diabetes Complications Research”  a fost susținut de către WÖRWAG.

Sursa: Sanatatea Press Group

Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala – Editia 2013

$
0
0

Societatea Academica de Medicina a Familiei, impreuna cu Societatea Romana de Cardiologie organizeaza Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala, perioada 13-15 iunie 2013, locatie Crystal Palace Ballrooms, Bucuresti.

Conferinta se adreseaza medicilor din specialitatile cardiologie, medicina interna si medicina de familie. 

Conferinta este acreditata de CMR, participantii primind Certificat de atestare. La editiile anterioare au fost acordate 18 credite EMC.

Nota:
* Termenul  limita  pentru  plata  taxei reduse se  prelungeste  pana la  data de 30 mai 2013.
* Primii 500 de medici inscrisi la conferinta vor primi un abonament gratuit la Revista Practica Medicala si un certificat cu  5 credite EMC, credite suplimentare conferintei.

Sectiuni:

*Hipertensiunea arteriala
*Insuficienta cardiaca
*Fibrilatia ischemica
*Infactul miocardic
*Cardiologia preventiva
*Hipertensiunea si diabetul
*Cardiologie interventionala
*Rescuscitarea cardiopulmonara
*Cardiologia pediatrica
*Ecocardiografie

Pentru informatii suplimentare inscriere, accesati site-ul www.medica.ro

Contact:
Nume: Iulia Nistoroiu
Telefon: 0742 155 510
E-mail: iulia@empire.com.ro

Reconstrucția mamară - soluția pentru vindecarea fizică și psihică

$
0
0

 Conform statisticilor INS, peste 6000 de femei au pierdut lupta cu cancerul mamar în 2012. Peste 90% dintre acestea au aflat de boală într-o formă avansată, șansele de supraviețuire fiind extrem de mici.
    
Mastectomia vine ca o soluție salvatoare, în ciuda faptului că este o intervenție chirurgicală mutilantă. Pentru recăpătarea siguranței de sine și a unui aspect fizic plăcut, chirurgia estetică pune la dispoziția femeilor care trec printr-o astfel de situație, multiple posibilități chirurgicale de reconstrucție mamară.
   

”Prin reconstrucția mamară, se recreează un aspect cât mai apropiat de sânii naturali și se urmărește atât recuperarea formei, cât și a dimensiunilor normale. Această procedură este adaptată particularităților anatomice individuale. Varianta propusă de chirurgul estetician fiind una personalizată în funcție de tipul de mastectomie realizată”, a declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Hotărârea de a apela la o astfel de intervenție este în strânsă legătură cu îmbunătățirea imaginii de sine și calitatea vieții personale. Pentru majoritatea femeilor, recompensa unei lupte câștigate în fața cancerului mamar este reconstrucția sânilor.
    
Pentru desfășurarea intervenției în condiții optime, chirurgul estetician recomandă realizarea unui set de analize. Se va evalua starea generală de sănătate, precum și eventualii factori de risc. De asemenea, se vor efectua măsurători pentru determinarea mărimii și formei sânului de reconstruit. În final se va stabili de comun acord cu pacientul, metoda cea mai potrivită de reconstrucție.
  
 ”Pentru ca beneficiile intervenției să răspundă dorințelor și așteptărilor pacientei, acesta trebuie să urmeze câteva indicații preoperatorii. Fumatul este de evitat cu o lună înainte de operație, precum și expunerea la soare sau solar. Nu se bea și nu se mănâncă nimic în noaptea dinaintea intervenției. De asemenea, cu 2 săptămâni înainte trebuie întrerupt consumul de aspirină sau alte medicamente care pot influența coagularea sângelui”, a mai declarat dr. Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică şi doctor în ştiinţe medicale, Clinica Dr. Cristian Nițescu.
    
Procedura se realizează sub anestezie generală, iar durata depinde în funcție de metoda reconstructivă aleasă, între 3 și 6 ore. Reconstrucţia se poate realiza atât concomitent cu mastectomia, cât și la un interval de timp după aceasta.
   
 În urma operației de reconstrucție mamară pot apărea diferite complicații precum necroza țesutului înlocuit sau modificări în ceea ce privește sensibilitatea la nivelul sânului. Totodata, cicatricele rezultate sunt destul de vizibile.
    
Perioada de recuperare recomandată de dr. Cristian Nițescu este între șase și opt săptămâni. Rezultatul final poate ajuta pacienta să depășească impactul fizic și emoțional al mastectomiei. Majoritatea femeilor au constatat o reală îmbunătățire a calității vieții.

 Chirurgia estetică este știință și artă în același timp, iar rolul dr-ului Cristian Nițescu, medic primar chirurgie plastică și estetică, doctor în științe medicale și unul dintre cei mai reputați chirurgi plasticieni din România, este acela de a vă remodela corpul şi de a vă reda încrederea în sine.
   
Pentru mai multe informații despre reconstrucția mamară, cât și despre serviciile oferite de Clinica dr. Cristian Nițescu, vă invităm să accesați site-ul: www.drNitescu.ro.

Sursa: SanatateaPressGroup

Peste 700 de medici prezenţi la ,,Al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice” - Eveniment de înaltă ținută științifică –

$
0
0

În perioada 22-25 mai, a avut loc la Sibiu cel de-al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, eveniment ştiinţific cu tradiţie în lumea medicală, desfăşurat în acest an sub egida Academiei Române.


Peste 700 de medici diabetologi, dar şi din specialităţi conexe diabetului au luat parte, alături de peste 80 de speakeri naţionali şi internaţionali, timp de patru zile, la un program ştiinţific complex ce a constat în 21 de sesiuni ştiinţifice. În cadrul evenimentului au fost prezentate în premieră date preliminare ale studiului epidemiologic „PREDATORR”, derulat la nivel naţional, studiu care aduce date legate de epidemiologia bolilor metabolico-nutriţionale, cât şi despre factorii de risc ai acestora în România. În cadrul congresului au fost organizate sesiuni comune ale Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice împreună cu Societatea Română de Cardiologie, Societatea Română de Nefrologie, Societatea Română de Chirurgie și Societatea Română de Pediatrie.
  
,,Cel de-al 39-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice s-a bucurat şi în acest an de un real succes, prin prezenţa a 760 de participanţi, lucru care ne bucură extrem de mult, având în vedere şi implicarea manifestată în cadrul sesiunilor ştiinţifice şi faptul că împreună luptăm să ducem mai departe o specialitate frumoasă, de vârf. Succesul din acest an se datorează de asemenea speakerilor naţionali şi internaţionali, care ne-au onorat cu prezenţa lor şi care au contribuit semnificativ, oferind cele mai noi informații şi soluţii cu privire la metodele de diagnostic, tratament şi control al diabetului şi complicaţiilor acestei afecţiuni ”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa– Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 
Al 39-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice a debutat cu ceremonia de deschidere a evenimentului, în cadrul căreia au fost  înmânate premiile Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice precum și titlurile onorifice Diabetes Honoris Causa şi diplomele de membru de onoare. Astfel, prof. dr. Andrew Boulton, prof. dr. Eberhard Standl și prof.dr. Eva Feldman au primit titlul de Diabetes Honoris Causa. Diplomele de Membru onoare a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice au fost acordate: prof. dr. Dana Dabelea, prof. dr. Rodica Pop Busui şi prof. dr. Alberto de Leiva. Premiile anuale ale Societăţii Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice  au mers către: prof. dr. Doina Catrinoiu (Marele Premiu al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), conf. dr. Cristian Serafinceanu (Premiul Anual al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Bogdan Timar (Premiul pentru Tineret al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Iuliana Lidia Arhire (Premiul pentru Tineret al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice), dr. Gabriela Crețeanu (Premiu pentru „Profesiunea de medic”), șef. lucr. dr. Nicolae Mircea Panduru (Bursa Paulescu) şi dr. Paul Gagniuc (Premiul Special). La ceremonia de deschidere oficială a evenimentului au fost prezenți și reprezentanți ai oficialităților locale: Ovidiu Ioan Sitterli, prefectul județului Sibiu, Astrid Fodor, viceprimar Municipiul Sibiu și conf. univ. dr.  Paul Porr, Universitatea ”Lucian Blaga Sibiu”, Facultatea de Medicină. Ceremonia s-a încheiat cu un  moment cultural susținut de maestrul Ion Caramitru, acompaniat de Adrian Naidin.  De asemenea, European Association for the Study of Diabetes şi International Diabetes Federation s-au alăturat Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în cadrul ediţiei din acest an.
 
În cadrul Congresului a fost lansat ghidul de diabet gestaţional, în prezenţa unei mari personalităţi  din domeniu: prof. dr. Alberto de Leiva (Spania). De asemenea, tot în cadrul manifestării cele 11 grupuri de lucru ale Societăţii Române de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice au prezentat rezultatele activităţii lor. Un alt moment extrem de important a fost workshop-ul legat de monitorizarea continuă a glicemiei – prin intermediul căruia s-au adus la zi date teoretice şi s-au interpretat grafice ale unor pacienţi. Ultima zi a evenimentului a coincis cu Ziua Tânărului Diabetolog, unde tineri medici diabetologi şi-au prezentat ultimele cercetări din domeniu. Un interes crescut a fost acordat şi sesiunilor de poster, din 23, respectiv 24 mai, dovadă fiind numărul mare de postere existente în cele 2 zile, iar cele mai bune au fost premiate în cadrul ceremoniei de închidere a evenimentului, din 25 mai.
 
Un alt punct de atracţie a fost reprezentat de zona dedicată cărţii medicale – prin infiinţarea primei biblioteci a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice -  unde s-au regăsit unele dintre cărţile publicate de-a lungul timpului de către membrii Societăţii, fiind astfel facilitat accesul studenţilor, medicilor rezidenţi şi specialişti la aceste lucrări de o reală valoare.
 
În cadrul ediţiei din acest an, personalităţi internaţionale de vârf au luat parte, în calitate de speakeri, pentru a prezenta cele mai noi informaţii şi soluţii cu privire la metodele de diagnostic, tratament şi control al diabetului şi complicaţiilor acestei afecţiuni: Prof. dr. Andrew Bolton (Marea Britanie) – Preşedinte al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului, Prof. dr. Dana Dabelea (SUA), Prof. dr. Stefano del Prato (Italia) – 
Vicepreşedinte al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului, Prof. dr. Alberto de Leiva (Spania), Prof. dr. Eberhard Standl (Germania), Prof. dr. Carol  Forsblom (Finlanda), Prof. dr. György Jermendy (Ungaria), Prof. dr. Pozzilli Paolo (Italia), Prof. dr. Philip Homme (Marea Britanie), Prof. dr. Dragan Micic (Serbia), Prof. dr. Eva Feldman (SUA), Prof. dr. Rodica Pop-Busui (SUA),  Dr. Andreea Soare (Italia), Prof. dr. Predrag Djordjevic (Serbia), Prof. dr. Piaditis George (Grecia), Dr. Stelios Fountoulakis (Grecia), Dr. Iuliana Ristea Popescu (Belgia).

Tradiția Congresului a fost întărită prin prezența la eveniment a tuturor președinților anteriori ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice: prof. dr. doc. Iulian Mincu, prof. dr. Nicolae Hâncu, prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgovişte, prof. dr. Dan Mircea Cheţa, prof. dr. Viorel Şerban și prof. dr. Radu Lichiardopol.
 
Cu fiecare Congres, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice este mai aproape de ştiinţă, mai aproape de lumea medicală internaţională şi mai aproape de oamenii care suferă de diabet.
 

Sursa: Sănătatea Press Group

Coronarografia – un simplu test îți poate salva viața!

$
0
0

               Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular este alături de inima ta!

 
 Conform statisticilor OMS, bolile cardiovasculare sunt responsabile de 60% dintre decesele înregistrate la nivel național în anul 2012. Conform specialiştilor, acestea reprezintă o adevărată problemă de sănătate publică în România, cu atât mai mult cu cât se întâlnesc tot mai des în rândul persoanelor tinere, sub 40 de ani.
    
Coronarografia este o modalitate eficientă, precisă și rapidă de a indentifica dacă există boala aterosclerotică a vaselor inimii la pacienţii cu angină pectorală şi apreciază riscul de infarct miocardic, două dintre cele mai întâlnite afecțiuni cardiovasculare. Această procedură de diagnostic minim invazivă permite depistarea afecțiunilor coronariene și stabilirea cu exactitate a numărului, localizării și a severităţii îngustărilor vaselor cardiace.
   ”Coronarografia este o procedură indicată în cazul persoanelor care au dureri toracice anterioare la efort redus sau în repaus, au suferit un infarct miocardic recent sau pierderi ale stării de conștiență prin tulburări  grave ale ritmului cardiac. Aceste probleme de sănătate sunt întâlnite mai ales în rândul celor care au factori de risc cardiovascular: fumează, au hipertensiune arterială, diabet zaharat sau un colesterol mărit, precum și la pacienții care au o electrocardiogramă anormală la efort de intensitate redusă”, a declarat conf. dr. Șerban Bălănescu,șeful Secției de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Monza – Centru Cardiovascular Bucureşti.
   
 Spitalul Monza - Centru Cardiovascular, prin aparatura ultramodernă de care dispune în cadrul Departamentului de Cardiologie Intervențională și prin aportul unor reputați specialiști în domeniu, realizează cele mai noi investigații imagistice în cele mai variate boli cardiovasculare.
   
 În cadrul Spitalului Monza, coronarografia se realizează cu ajutorul unui angiograf vascular performant, în condiții sterile, sub anestezie locală pe orice cale de abord vascular (radială – pe la încheietura pumnului sau femurală – pe la rădăcina coapsei).
    
”Procedura minim invazivă se realizează prin injectarea unei substanțe de contrast pe bază de iod în interiorul vaselor cardiace și prin expunerea concomitentă la razele X se poate observa cu exactitate fluxul sangvin și eventualele obstacole. Diagnosticul este comunicat pacientului pe loc. Cu ajutorul acestei proceduri, medicul poate indica tratamentul optim pentru pacient, fie prin angioplastie cu implantare de stent, by pass aorto-coronarian sau simplu prin continuarea tratamentului medicamentos”, ne-a mai declarat conf. dr. Șerban Bălănescu, de la Spitalul Monza București.
   
 Spitalul Monza – Centru CardiovascularBucurești vine în întâmpinarea pacienților săi și îi ajută să acceseze mai ușor acest serviciu intervențional avansat, extrem de important în prevenția şi tratamentul infarctului miocardic și a anginei pectorale. Orice asigurat al CASMB poate beneficia acum de o ofertă avantajoasă pentru coronarografie, prețul începând de la 1300 RON.
    
De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza București a încheiat un contract cu Casa de Asigurări a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienților posibilitatea decontării serviciilor și asistenței medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.
   
 În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniul chirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.
Sursa: Sanatatea Press Group


Investigații imagistice hight tech și aparatură medicală de ultimă generație!

$
0
0

   Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular, una dintre cele mai moderne unități medicale private din România 

Calitatea serviciilor medicale integrate, precum și dorința de a realiza cele mai noi investigații și intervenții chirurgicale la înalte standarde de profesionalism, au contribuit la poziționarea Spitalului Monza București în topul celor mai moderne spitale din domeniul medical privat din România.
   
 Încă de la inaugurare, Spitalul Monza București – Centru Cardiovascular s-a remarcat prin dotarea tehnică la standarde internaționale, nivelul ridicat profesionalism al echipei medicale și prin circuite standardizate și personalizate pentru fiecare pacient în parte.
    
Pe lângă cea mai inovatoare și sofisticată tehnologie care există în dotarea Departamentului Cardiovascular și a Departamentului de Chirurgie,  Spitalul Monza beneficiază de aparatură medicală ultramodernă și în cadrul Departamentului de Radiologie și Imagistică Medicală.

 ”Examene imagistice de înaltă performanță pot fi realizate acum cu ajutorul unora dintre cele mai noi aparate care există pe piața medicală internațională. Echipamentele de Rezonanță Magnetică ajută la obținerea unor imagini de înaltă calitate, rezultatele fiind mult mai clar definite. De asemenea, aparatul CT de ultimă generație permite reducerea dozei de iradiere a pacientilor cu până la 80% la toate tipurile de examinări. Este foarte frecvent utilizată în cazul copiilor, tinerilor și femeilor”, a declarat dr. Maria Alexandrescu, șef secție de Radiologie și Imagistică Medicală, Spitalul Monza București.
    
Departamentul de Radiologie şi Imagistică Medicală are în componenţă un aparat de tomografie computerizată și 2 aparate de rezonanţă magnetică, unele dintre cele mai performante existente în prezent în România.  De asemenea, serviciul de Radiologie și Imagistică Medicală mai dispune de 2 aparate de radiologie și 5 ecocardiografe.
    
Ultraspecializat în efectuarea intervenţiilor chirurgicale minim invazive şi invazive cardiace, vasculare, Spitalul Monza efectuează investigații de imagistică tip RMN, CT și diferite tipuri de radiografii.
    
Investițiile majore din cadrul Spitalului Monza București - Centru Cardiovascular s-au realizat pentru a întâmpina exigențele pacienților români dispuși să se trateze în străinătate.     

Serviciile complexe şi individualizate de diagnostic, tratament şi recuperare, personalul medical ultraspecializat atât din ţară cât şi din străinătate, convinge pacientul de siguranța actului medical. Problemele de sănătate sunt rezolvate cu rapiditate și la cele mai înalte standarde de calitate.
    
De la 1 Mai 2013, Spitalul Monza București a încheiat un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB), oferindu-le pacienților posibilitatea decontării serviciilor și asistenței medicale de care beneficiază în cadrul spitalului.
   
 În România, Spitalul Monza este prezent în sistemul medical privat de la sfârșitul anului 2012, dezvoltând centre de excelență, atât în domeniulchirurgiei cardiovasculare, cât și în domeniul ortopediei. În cadrul Spitalului Monza București mai sunt disponibile pacienților servicii integrate de medicină internă, chirurgie generală, precum și din sfera altor specialități medicale.
 
Sursa: Sanatatea Press Group



Painea Dobrogea Benecol, un impuls excelent in reorg anizarea stilului de viata!


Pe 14 iulie, ieșenii pedalează sub semnul sănătății

$
0
0

Rețeaua medicală Arcadia organizează duminică, 14 iulie, începând cu ora 11:30, o acțiune de tip tur ciclist menită să reunească iubitorii mersului pe bicicletă și să transmită ideea că mișcarea înseamnă sănătate.
 
Pe scurt, BikeVibe este o plimbare pe biciclete, pentru copii și adulți deopotrivă, și o ocazie de socializare și recreere, dovedind faptul că o pasiune comună (ciclismul) are puterea să reunească oameni dintre cei mai diferiți, că barierele de vârstă, gen, statut social sau profesional pot fi depășite și că viața în comunitate poate oferi satisfacții, oportunități și prilejuri de relaxare deosebite.
 
În plimbarea sa prin centrul orașului, grupul de bicicliști BikeVibe va împărtăși tuturor îndemnul la „sănătate prin mișcare” și ideea că ciclismul nu trebuie practicat doar ca sport sau metodă de agrement, ci poate fi o soluție zilnică de deplasare în oraș, cu beneficii pentru calitatea vieții și a mediului deopotrivă.

Turul ciclist Arcadia BikeVibe se va desfășura pe un traseu prestabilit, cu punct de plecare / sosire fix, după cum urmează: Esplanada Palatului Culturii – Bd. Anastasie Panu – Str. Sfântul Lazăr – Podu Roșu – Splai Bahlui dreapta – Pod Tudor Vladimirescu – Bd. Prof. Dr. D. Mangeron – Podu Roșu – Str. Palat – Esplanada Palatului Culturii.
 
Doritorii se pot înscrie la turul ciclist BikeVibe fie online, pe site-ul Arcadia, la adresa http://www.arcadiamedical.ro/bikevibe, fie direct la eveniment. Participarea se va putea face cu bicicleta proprie sau, pentru cei care nu au una, cu o bicicletă închiriată gratuit de la punctul de start. Deși nu există o limită minimă de vârstă pentru accesul la acțiune, familiile sunt rugate să nu forțeze participarea cu copii prea mici, care nu știu să meargă bine pe bicicletă sau care nu au rezistența necesară pentru a parcurge întregul traseu. 

Copiii sub 12 ani vor putea pedala doar însoțiți de un adult, iar minorii de peste 12 ani care vor să se înscrie singuri trebuie să prezinte un acord scris din partea părinților. Toți participanții la turul ciclist sunt răspunzători pentru securitatea proprie pe durata cursei, pentru respectarea regulilor de circulație și pentru prevenirea oricăror incidente. Purtarea echipamentului adecvat de protecție (căști, genunchiere, etc.) este recomandată pentru toți bicicliștii și e obligatorie în cazul copiilor.

După revenirea din cursă, participanții care au rămas în grupul de bicicliști pe toată durata turului vor putea să se înscrie la tombola BikeVibeși vor asista la tragerea la sorți a câștigătorilor. Tombola este dotată cu 50 de premii în valoare totală de 11.000 lei și va oferi celor norocoși surprize diverse, de la servicii de sănătate marca Arcadia,până la vouchere pentru mobilier, abonamente la sala de gimnastică sau ședințe de solar, un weekend la munte sau diverse produse pentru sport și agrement.

Lansat sub sloganul„Pedalează, vibrează, visează!”, turul ciclist Arcadia BikeVibeîși propune să devină un eveniment anual și un simbol al optimismului, încrederii și libertății de a avea visuri mari, reamintind tuturor cât de important este să ne protejăm sănătatea, făcând mișcare, gândind pozitiv și găsind timp, în programul aglomerat al vieții moderne, pentru clipe de relaxare și bună dispoziție. Gândește-te la tine, la sănătatea ta, la viitorul tău – acesta e mesajul BikeVibe, îmbrățișat de altfel de susținătorii generoși ai evenimentului: Raiffeisen Bank, Ispal, Rodotex, Club Armony, Moto-Velo-Sport, Bikes2go, Icar Tours și Asociația de Turism Montan „Hai pe munte”.

Acțiunea de social networking BikeVibe este o inițiativă de responsabilitate socială a rețelei medicale Arcadia și face parte de ansamblul de evenimente prin care Arcadia marchează în această vară împlinirea a 3 ani de activitate. O nouă ediție a programului de tip caravană medicală „Sănătatea vine la tine!”, care va străbate până la finele lunii august 11 orașe din regiunea Moldovei, aducând în fiecare locație servicii de evaluare medicală pentru adulți și copii, precum și ateliere creative pentru cei mici, completează proiectele Arcadia pentru vara 2013. În același timp, noi oferte comerciale și de servicii vor deveni accesibile pentru pacienți în această perioadă, primul dintre ele fiind noua categorie de pachete de naștere cu servicii incluse de prelevare de celule stem.



Congresul SRML 2013 va avea loc in perioada 10-12 octombrie 2013

$
0
0

Tema: Laboratorul medical in sistemul de sanatate
Societatea Romana de Medicina de Laborator, alaturi de Societatea Romana de Genetica Medicala si Asociatia Medicala Romana pentru Plasmafereza, organizeaza in perioada 10-12 octombrie Congresul SRML 2013, care va reuni urmatoarele evenimente:
  •  Al 20-lea Congres National de Medicina de Laborator
  • Al 8-lea Congres National al Asistentilor Medicali de Laborator
  • Al 7-lea Simpozion de Imunopatologie
  • Al 3-lea Simpozion National de Monitorizare a Tratamentului si Toxicologie Clinica
  • A 2-a Conferinta Nationala „Plasmafereza terapeutica”

Evenimentele vor avea loc la Institutul National de Statistica din Bucuresti si vor aborda urmatoarea tematica:
•        Strategii privind programele de evaluare a calitatii in laborator
•        Standardizarea metodelor de analiza in laborator
•        Stabilirea intervalelor de referinta; calibrarea
•        Managementul laboratorului clinic modern
•        Certificarea si acreditarea laboratoarelor medicale
•        Semnificatia clinica a testelor de laborator
•        Testarea genetica
•        Mecanisme moleculare si celulare in bolile alergice si autoimune
•        Interactiunea predispozitiei genetice - factori de mediu
•        Markeri imunologici in oncologie
•        Diagnosticul de laborator al bolilor autoimune
•        Impactul tehnologiei moderne asupra testelor imunologice
•        Standardizarea testelor imunologice
•        Hemovigilenta
•        Calitatea testelor la patul bolnavului
•        Erori in medicina de laborator
•        Medicina de laborator bazata pe dovezi
•        Influenta factorilor preanalitici si controlul acestora
•        Rolul microbiologiei in controlul infectiilor
•        Bazele moleculare ale bolilor si terapiei
•        Toxicologia clinica, parte a medicinii de laborator
•        Politica de privatizare a laboratorului clinic
•        Formarea profesionala in imunologia clinica
•        Uniformizarea invatamantului de laborator cu standardele UE
•        Laboratorul clinic in viitor
•        Microorganisme cu habitat oral implicate in infectii
•        Infectii declansate in timpul dezastrelor
•        Microorganisme implicate in pandemii
Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.srmlcongres.ro

Problematica hipertensiunii arteriale dezbătută la nivel înalt

$
0
0


A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune
-12-14 septembrie 2013

La nivelul celor mai înalte foruri mondiale de sănătate, problematica hipertensiunii arteriale reprezintă un subiect prioritar. Din cauza implicaţiilor multiple pe care le are hipertensiunea în asociere cu alte afecţiuni, atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cât şi alte societăţi medicale internaţionale, au atras atenţia asupra acestei probleme de sănătate publică.
 
Potrivit statisticilor OMS, la nivel mondial, 1 din 3 adulţi suferă de hipertensiune, iar procentul creşte odată cu intervalul de vârstă : 1 din 10 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, şi 5 din 10 persoane, cu vârste peste 50 de ani, au hipertensiune. În România, conform datelor studiului Sephar II, 4 din 10 români suferă de hipertensiune şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru.
 
Riscul hipertensiunii arteriale creşte nu numai în cazul afecţiunilor cardiovasculare, ci şi atunci când este asociată cu boala de rinichi, diabetul sau bolile neurologice. În acest context, hipertensiunea arterială necesită o abordare pluridisciplinară.
 
Este şi motivul pentru care, a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, din 12-14 septembrie 2013, se va desfăşura anul acesta sub tematica „Confluenţe în hipertensiunea arterială”.
 
Liderii celor mai importante societăţi medicale din lume îşi vor da întâlnire la acest eveniment pentru a dezbate cele mai noi informaţii despre hipertensiune. Prof. George Bakris  - preşedinte al Societăţii Americane de Hipertensiune, Prof. Joseph Redon– preşedinte al Societăţii Europene de Hipertensiune, Prof. Giuseppe Mancia– preşedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune şi Prof. Peter Nilsson – secretar Societatea Europeană de Hipertensiune, sunt doar câteva din personalităţile internaţionale marcante care vor fi prezente la eveniment.
 
Programul ştiinţific se va ridica la nivelul invitaţilor, astfel că sunt prevăzute sesiuni de prezentare a ultimelor ghiduri ESH – ESC 2013, dar şi o parte din pregătirile ghidului JNC 8. Din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti va fi transmisă live o intervenţie de denervare renală la un caz de hipertensiune rezistentă. De asemenea, vor fi organizate 6 workshop-uri, dintre care, în premieră, un workshop va fi dedicat rolului asistentei medicale în creşterea complianţei pacientului hipertensiv.
 
Având în vedere importanţa colaborării internaţionale în problematica hipertensiunii arteriale, în cadrul manifestării va fi organizat Simpozionul comun franco – român şi Simpozionul balcanic. Iar pentru că rolul medicului de familie este crucial în depistarea precoce şi prevenţia hipertensiunii arteriale, Societatea Română de Hipertensiune va organiza un simpozion dedicat medicului de familie.
 
Din programul celei de-a II Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, nu lipsesc sesiunile dedicate tânărului hipertensiolog, urgenţelor şi provocărilor în hipertensiune, patologiilor asociate hipertensiunii, dar şi sesiuni practice dedicate studiilor clinice în hipertensiune.
 
Mai mult, medicii participanţi la cea de-a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiunea vor primi, pe lângă un bagaj informaţional vast şi o dublă creditare, manifestarea fiind creditată atât naţional, cât şi european (16 puncte EMC şi 14 puncte EBAC).
 
A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura în perioada 12-14 septembrie 2013, la Crowne Plaza Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară sub egida Societăţii Europene de Hipertensiune şi se adresează medicilor cardiologi, medicilor internişti, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi şi medicilor rezidenţi.
 
Informaţii suplimentare despre eveniment şi detalii despre înscriere sunt  disponibile pe site-ul www.societate-hipertensiune.ro.
 
Sursa: Sănătatea Press Group


Cum ne menţinem echilibrul nutriţional în vacanţă?

$
0
0
 Dacă în zilele obişnuite respectăm un program alimentar bine stabilit, în care nu permitem excesele, în vacanţă lăsăm tentaţiile culinare să ne atragă, din toate părţile, în capcana lor. Sub pretextul „îmi permit orice pentru că sunt în vacanţă”, în cele din urmă tot noi vom plăti cu ceva ce nu are preţ: sănătatea noastră.
 
Cum putem să facem faţă ofertei culinare atât de apetisante din vacanţa noastră, mai ales dacă este şi all inclusive?
 
În mod frecvent, modul de servire în restaurantele hotelurilor cu servicii all inclusive, este bufetul suedez, de tip „mănânci cât poţi”. Este un mod de servire pe care specialiştii în nutriţie îl consideră un veritabil pericol, mai ales că unii oameni de ştiinţă au calculat că o persoană poate mânca într-o astfel de ocazie 3000 de kcal şi aceasta în cel mult 2 ore. Specialiştii în nutriţie ne sfătuiesc ca atunci când avem de-a face cu astfel de ocazii să începem masa prin a bea 1-2 pahare de apă, apoi trecem pe la sectorul de salate, peste care nu adăugăm sare, ulei, maioneză sau sosuri în exces, ci le condimentăm cu plante aromate (oregano, salvie, busuioc), suc de lamâie sau oțet balsamic și pe care nu le îmbogățim cu mezeluri sau brânzeturi grase. La felul principal să încercăm să eliminăm o parte din alimentele care conţin grăsime multă, cum ar fi șnițele, chiftele, tocănițe, iar garnitura să fie formată în primul rând din vegetale, orez brun sau paste din făină integrală. De asemenea, deserturile pot fi sărite sau înlocuite cu fructe proaspete.
 
De asemenea, nu trebuie să fim comozi. Chiar dacă este vacanţă, nu trebuie să încurajăm sedentarismul. Orice fel de mişcare este benefică, o plimbare după ce am servit masa, în ritm alert sau o alergare uşoară pe malul mării va compensa orice exces culinar făcut în timpul nostru de vacanţă.
 
Cum ne recuperăm nutriţional după o vacanţă cu excese culinare?
 
Dacă totuşi cădem în ispită şi comitem „abuzuri” culinare în vacanţă, putem recupera printr-un regim alimentar mai strict. Important este, menţionează nutriţioniştii, să nu comitem abuzuri peste abuzuri, deoarece vom distruge orice echilibru nutriţional pe care l-am clădit în timp. După o zi sau o noapte de „răsfăţ” culinar, este bine să consumăm a doua zi multe salate şi fructe. Dacă dorim ceva mai consistent, putem opta şi pentru un preparat din peşte, fără să fie însă prăjit sau afumat. De asemenea, cantitatea de lichide consumate trebuie să fie dublă, acestea însemnând apă plată sau minerală cu lămâie, ceaiuri şi infuzii, iaurturi degresate. La fel de benefică pentru „recuperare” este şi mişcarea fizică.
 
După o vacanţă în care am consumat alimente cu un conţinut bogat de grăsimi inclusiv nivelul colesterolului „rău” creşte.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® poate fi adăugată la dieta de recuperare post-vacanţă, datorită beneficiului său adus asupra sănătăţii. Pâinea Dobrogea® Benecol® este singurul produs din făină integrală de secară cu adaos de esteri de stanoli din plante, un ingredient testat la nivel mondial ce ajută la scăderea colesterolului.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® este produsă de către Dobrogea Grup, într-un sistem integrat de Management al Calităţii, Siguranţei Alimentului şi Mediului şi se comercializează în două gramaje:  80 g reprezentând o doză zilnică de patru felii pâine ce conţin cele 2 g de plant stanol ester necesare reducerii colesterolului şi de  240g reprezentând doza de utilizare pentru 3 zile de dietă.
 
 „Recomand pâinea de secară Dobrogea Benecol pentru dieta de recuperare după o perioadă de excese în grăsimi care au favorizat creşterea colesterolului. Studiile clinice realizate la nivel mondial, arată că produsele ce au în compoziţie esteri de stanoli din plante, consumate zilnic, reduc nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, la un consum zilnic de min. 2g stanoli din plante. Consumul zilnic a doar 4 felii de pâine Dobrogea Benecol sunt suficiente pentru re-echilibrarea colesterolului din sânge.” a declarat ing. Maria Toma, Director General Dobrogea Grup.
 
Pâinea Dobrogea® Benecol® este recomandată de specialişti persoanelor care au colesterolul mărit, dar şi celor care vor să prevină această problemă de sănătate.
 
În aceeaşi măsură, produsul poate fi consumat cu încredere de toţi cei care doresc să adopte o dietă echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. Pe lângă beneficiul principal de reducere a colesterolului pe cale naturală, pâinea Dobrogea® Benecol® este şi hipoglucidică, având 26,4g glucide/100g produs finit, cu peste 40% mai puţine decât pâinea albă de larg consum, ceea ce  o recomandă în alimentaţia diabeticilor.
 
Pâinea conţine  6,63 g fibre alimentare/ 100g produs finit, fiind clasificată conform Regulamentului CE 1924/2006, ca “produs bogat în fibre”, cu reale beneficii pentru  îmbunătăţirea digestiei.

Produsul este disponibil în retailul modern la nivel național: Carrefour, Real, Billa, Cora, Selgros, Auchan, Mega Image, Carrefour Market.

 
Distribuitorii şi reţelele interesate de listarea şi achiziționarea pâinii de secară Dobrogea Benecol sunt rugaţi să ne contacteze la următorul număr de telefon: 0241.482.103 sau la adresa de e-mail: marketing@dobrogeagrup.ro
 
Mai multe informaţii pe : www.benecol.com și www.dobrogeabenecol.ro

Produsele Dobrogea sunt echilibrate din punct de vedere nutriţional, sunt alimente sănătoase, de cea mai bună calitate, care păstrează gustul şi aroma produselor tradiţionale româneşti. Compania Dobrogea Grup a lansat de-a lungul timpului produse și activități în premieră pentru piața românească cu rol în îmbunătățirea stării de sănătate a organismului.
 
Dobrogea Grup este o companie privată cu capital 100% românesc şi reprezintă de peste 50 de ani unul din cei mai  importanţi producători din  domeniul  morărit-panificaţie din  România. Compania oferă azi clienţilor şi consumatorilor săi peste 300 de produse din 5 domenii de activitate: morărit, panificaţie – patiserie, produse congelate, cereale mic dejun şi biscuiţi.

Sursa: Sanatatea Press Group

Congresul Naţional de Reumatologie

$
0
0

                                             25 – 28 SEPTEMBRIE 2013
                    BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI, BUCUREŞTI

           
Miercuri, 25 Septembrie 2013, la Biblioteca Naţionala a României, Bucureşti, se vor deschide lucrările celui de-al  XX lea Congres Naţional de Reumatologie.
          
 Eveniment de înaltă ţinută academică, Congresul înregistrează un număr record de participanţi in fiecare an.
           
Congresul va fi precedat de un curs postuniversitar Sud Est European (SEE) dedicat lupusului eritematos sistemic, pe 25 Septembrie. Reumatologi de prestigiu din ţară şi străinătate vor prezenta noutăţi de inters general, dar şi cazuri clinice dificile pentru care se vor  solicita opiniile experţilor  în domeniu prezenţi la curs.
          
 În paralel cu lucrările Congresului se va organiza o amplă expoziţie în cadrul căreia companiile farmaceutice şi de aparatură medicală îşi vor prezenta produsele în spaţii special amenajate.
           
În ceea ce priveste programul ştiinţific al Congresului, acesta va permite participanţilor să îşi îmbogăţească cunoştinţele cu noutăţi legate de noile progrese din domeniul reumatologiei, prin participarea la lucrările Congresului şi la sesiunea de postere, care oferă la rândul ei posibilitatea ca prin prezentarea orală a acestora, să se realizeze un schimb valoros de informaţii şi experienţă.
          
Vor fi organizate workshopuri pentru tinerii reumatologi, cu teme privind diagnosticarea precoce a bolilor inflamatoare reumatice, iar cu ajutorul asistenţilor cu preocupări în reumatologie, dar şi a pacienţilor, se vor crea discuţii şi dezbateri cu rolul de a creşte calitatea actului medical în viitor.
          
Congresul Naţional de Reumatologie   este un eveniment de marcă în lumea medicinei, cel mai mare de acest gen din Romania. El reprezintă un mijloc de dezvoltare şi afirmare a celor mai buni specialişti în reumatiologie, precum şi un cadru oficial de diseminare a informaţiilor cu privire la cele mai noi descoperiri în domeniu. Nu în ultimul rând, reprezintă o oportunitate pentru specialiştii în diverse discipline de a schimba opinii între ei sau cu colegi din alte ţări.  

          
Pentru informaţii suplimentare : Ana-Maria Chiriac (0748100281)
Web: www.srreumatologie.ro
Email: contact@srreumatologie.ro.
Viewing all 393 articles
Browse latest View live